A SES (Euronext Paris és Luxembourg Stock Exchange: SESG) bejelentette, hogy új ASTRA 2F műholdját sikeresen fellőtték egy Ariane 5 rakéta fedélzetén Kourou-ból, Francia Guyanáról szeptember 28-án. Ez volt a 36. sikeres indítás Ariane rakétán.

Az ASTRA 2F-et az Astrium építette Toulouse-ban Eurostar E3000 platformra, rakománya pedig Ku- illetve Ka-sávos sugárnyalábok, melyek Európa, a Közel-Kelet és Afrika számára nyújtanak magas teljesítményű Direct-To-Home (DTH) és új generációs közvetítési szolgáltatásokat. Ez az első lépése egy három műholdat (ASTRA 2E, 2F és 2G) érintő fejlesztési programnak, mely az Egyesült Királyság és Írország számára helyettesítési és kapacitásbővítési céllal indult a 28.2/28.5 keleti fokon. Az új műholdak e pozíciókban 2013 októberétől kiegészítő frekvencia sávként is működnek, mely jogot egy Media Broadcast megállapodás biztosít, melyhez a SES 2005-ben csatlakozott. Az új ASTRA 2F űreszköz Ku-sávos kapacitást is nyújt Európa és Fekete-Afrika számára. Emellett a Ka-sávos szállítmány lehetővé teszi, hogy a SES Broadband Services támogassa a 20 Mbit/s-os letöltési sebességet.

„Az ASTRA 2F sikeres fellövése része a flottánkat érintő helyettesítési és bővítési programunknak" - mondta el Romain Bausch, a SES vezérigazgatója. "Az ASTRA 2F útnak indítása zökkenőmentes helyettesítő kapacitás kiépítését jelenti olyan Egyesült Királyságbeli ügyfeleink számára, mint a BSkyB, a BBC, az ITV és a Channel 5, és lehetővé teszi számunkra, hogy kiegészítő kapacitást működtessenek a 28.2/28.5 keleti fokon elhelyezkedő SES műholdak által. Ez a földkörüli pozíció napjainkban közel 13 millió otthonnak nyújt DTH szolgáltatást Egyesült Királyságban és Írországban. Ezúton szeretnénk megköszönni régi partnereinknek, az Astrium-nak és az Arianespace-nek a küldetés sikeres végrehajtását." Tudjon meg többet a weblapon

Az ASTRA 2F műhold kilövési tömege 6000 kg, 13kW áramot termel és 15 éves élettartamra tervezték. A SES flottájának ez az 5. Eurostar műholdja. Az új űreszközt a következő hetekben állítják kereskedelmi szolgálatba, miután széleskörű földkörüli teszteknek vetették alá.

Képek a fellövésről az www.arianespace.com oldalon, és az AFP, Reuters, EPA, AP, Kyodo News-on keresztül, míg Európában az AFP, ANP, ANSA, APA, Belga, DPA, EFE, Keystone, Lusa, Pressebild, míg Japánban a JIJI hírügynökségeken keresztül érhetőek el.

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola